“Zalimlere ve sömürenlere geçit vermeyeceğiz”

Yağmura rağmen binlerce insanın karşıladığı Kürkçü karşılama mitinginde bir konuşma yaparak, “Türkler, Kürtler, Araplar, Hıristiyanlar, Süryaniler, Alevi yurttaşlarımızın sesini Meclis’e taşıyacağız. Ezilen, sömürülen işçi ve emekçinin yumruğu olacağız. Türkiye halklarının gerçek bileşenlerini bizler temsil edeceğiz” dedi.

Mersin’de büyük bir coşkuyla karşılanan, Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloku Bağımsız Milletvekili Adayı Ertuğrul Kürkçü, kitlesel karşılamanın ardından Akdeniz Belediyesi Spor Tesisleri’nde düzenlenen mitingde binlerce kişiye hitap etti.

Kürkçü’den önce söz alan BDP il Başkanı Cihan Yılmaz konuşmasında, “Sistem partileri, Kürt halkına, Türk emekçi ve sosyalistlerine lütufta bulunmadılar. Anamızın ak sütü gibi hak ve helal olanı aldık. Blok bileşenleri olarak Türkiye’de toplumsal barışın inşası için, Kürtlerin ulusal birliğini, halkların kardeşliğini inşa etme yolunda kararlılıkla yürüyoruz. Antidemokratik uygulamalar, insanlık dışı muameleleri bu halk boşa çıkaracak kudrete sahiptir. Bunu herkes böyle bilsin. Bizim hiçbir halkla sorunumuz yok. Ezilmişler, kimliği ve inancı yasaklananlar bizim onurumuzdur, ister Türk, ister Arap olsun. Mahirlerin, Denizlerin İboların yoldaşı, halkların kardeşliğinin sembolü Sayın Kürkçü’yü 100 binlerce oyla Meclise göndereceğiz” dedi.

Yılmaz’ın ardından konuşan BDP’li Akdeniz Belediye Başkanı M. Fazıl Türk ise, 12 Haziran seçimlerinin önemine dikkat çekerek, “Sayın Ertuğrul Kürkçü Türkiye için, Mersin için büyük bir şanstır. Neden diye soracak olursanız? Yeni oluşacak Meclis, yılların inkarını, baskısını yok edecek, yeni demokratik bir anayasa hazırlayacak bir Meclistir. Mersin’de, Arap, Türk, Kürt yıllardan beridir kardeşçe yaşıyoruz. Bunu bozmak için çok uğraştılar ama halklar buna müsaade etmedi. Halklarımız, ‘birlikte yaşayacağız’ dedi. Çünkü bu ülke bizimdir, hepimizindir” dedi.

Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloku Bağımsız Mersin Milletvekili Adayı Ertuğrul Kürkçü ise binlerce kişinin katıldığı mitingte yaptığı konuşmada, “Bugün seçim çalışmamızı başlatırken, yarattığınız büyük dayanışma, birlik ve beraberlik için teşekkür ediyorum. Eğer Mecliste bir iş yapacaksak, bu sizin işiniz olacaktır. Meclise göndereceğiniz Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloku milletvekilleri halklarımızın barışı, kardeşliği, özgürlüğü ve eşitliği, emeğin ve emekçinin hakkını alabildiği bir ülke için mücadele edecekler. Sosyalizmin insani yönlerini ve halkların kardeşliğinin bayrağını hep birlikte yükselteceğiz. Hepinize selam olsun, 13 Haziran’a kadar birlikteyiz. Kürtleri, Türkleri, Arapları, Hıristiyanları, Süryanileri, Alevi yurttaşlarımızı ziyaret edeceğiz. AKP iktidarına karşı, halkları karşı karşıya getirenlere, bütün zalim ve sömürücülere karşı halk olarak hep birlikte karşı duracağız. Yaşasın kurtuluş, bijî bijî rizgarî, bijî azadî” diye konuştu.

Kürkçü, alanı dolduran yurttaşları 1 Mayıs Mitingine de davet ederek, “1 Mayıs’ın, her milliyetten ve yaştan insanın dayanışma günü olduğunu dosta düşmana gösterelim. Emek mücadelesinde de Mersin’in bayrağını yükseltelim. 1 Mayıs şimdiden hepinize kutlu olsun. Hepinize zafer, barış, şeref dolu günler diliyorum” dedi.

ANF‘den alınmıştır.