“Siyaseti Boşlamayacağız; Her Hafta Diyarbakır’da Toplanacağız”

Ertuğrul Kürkçü, Diyarbakır’daki Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloku toplantısının ardından izlenimlerini bianet’le paylaştı.

Kürkçü, Blok milletvekillerinin meclise gitmemesinin siyaseti boşladıkları anlamına gelmediğine dikkat çekti. Grup toplantılarını her hafta Diyarbakır’da gerçekleştireceklerini söyleyen Kürkçü Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) yemin etmeme kararı hakkında “ne çok fazla önemsiyoruz, ne de yok kabul ediyoruz” diye konuştu.

Kürkçü sözlerine şöyle devam etti:

“Son derece sakin ve meraksız bir toplantıydı. Bizim daha önce görevlendirdiğimiz bir grup vardı, olası çözüm önerilerini diğer partilerden almak ve bize aktarmakla görevli. Fakat bu gruba herhangi bir öneri gelmedi. Dolayısıyla ortada tutum değişikliği gerektirecek bir durum yok. Bu nedenle eski kararımızda ısrar edeceğimiz konusunda görüştük.

“Meclis toplantılarına şu aşamada katılmadığımız için siyaseti boşladığımız düşünülmesin. Her hafta grup toplantılarını Diyarbakır’da yapacağız. Dolayısıyla parlemento grubumuzun sürekli görüşme halinde olmasını sağlamaya çalışacağız. Parlemento siyasetin önemli bir kanadı olmakla birlikte tek kanadı olmadığı için, diğer bütün kanallarda siyasi çalışmalarımızı yürüteceğiz. Hem Kürt meselesinin çözümü, hem diğer toplumsal meselelerle ilgili alanlarda çalışmalarımızı yürüteceğiz. Çatı partisi konusunda çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

“Yeni bir çalışma programı çizeceğiz ve çalışmaya devam edeceğiz. Meclisteki yemin törenine katılmayacağımızı önceden bildiğimiz için bugün o konuda bir karar almamız gerekmedi.

“Bu meclis toplantısında CHP’nin de yemin etmediğini öğrendik. Bunu ne çok fazla önemsiyoruz, ne de yok kabul ediyoruz. Buradan çözüme yönelik bir davranış çıkmasını ümit ediyoruz.”

Çiçek Tahaoğlu, bianet