Seçim kampanyası hız kesmiyor

Ertuğrul Kürkçü, seçim kampanyası dolayısıyla Tarsus’ta bir dizi ziyaret gerçekleştirdi. İlçede 3 seçim bürosunun açılışını da yapan Kürkçü, halka hitap etti, seçim pusulası üzerinden nasıl oy kullanacaklarını anlattı.

Ertuğrul Kürkçü, beraberindeki blok bileşenleri ile Türk, Kürt, Arap Yörük ve Türkmen yurttaşların yaşadığı Tarsus ilçesini ziyaret etti. Kürkçü’ye ziyaretlerinde Hürriyet Gazetesi Yazarı Gazeteci Sedat Ergin de eşlik etti. ilk olarak Tarsus Barosu Temsilciliği’ne kayıtlı avukatlarla buluşan Kürkçü, Mersin Barosu YK üyesi ve Tarsus Temsilcisi Avukat Ozan Varal tarafından karşılandı.

Ziyarette, seçimler sonrasında yapılması planlanan yeni anayasa hakkında değerlendirmeler yapıldı. Avukatlarla sohbet eden Kürkçü, Türkiye’nin siyasi bir kriz yaşadığını belirterek, “Türkiye’de hala bir temsil ve anayasal kriz yaşanıyor. Yurttaşları tek bir etnik ve inanca bağlı sayan, herkesi doğuştan Türk ve Müslüman kabul eden bir yurttaşlık tanımı, Türkiye’deki krizin en büyük kaynaklarından birisidir. Sadece böyle kabul etmekle kalmıyor anayasa, ayrıca devleti de tek etnik ve inanç fikrine uymayan yurttaşları asimile etme, bunları bastırma ve itirazlarını cezalandırma yolunu seçiyor. Biz bu yolların kapatılmasını ve yurttaş olmanın neredeyse doğuştan bir potansiyel suç ve suçluluk ilişkisi olarak görülmesini sonlandırmak istiyoruz” diye konuştu.

Kürkçü, ‘Türkiye’de, 1984’ten beri süre giden savaşın esas sebebinin, Türkiye’deki kimliklerin inkarında yattığı kanaatinde’ olduğunu kaydederek, şöyle dedi: “Dolayısıyla bu kimlik ve inançların kabulü ve bunları içermesine dayanan bir yeni anayasa, bu anayasada demokratik cumhuriyet tanımı ve türevi olarak da demokratik özerklik çerçevesi çizilmesini son derece önemli buluyoruz. Aslında fiilen de demokratik özerklik uygulaması, daha çok Kürtlerin yaşadığı il, ilçe ve beldelerdeki yerel yönetimler düzeyinde şu anda gerçekleştiğini söyleyebiliriz.”

Tarsus’ta 3 seçim bürosu açan Kürkçü, esnaf ve mahalleri ziyaret etti

Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloğu Bağımsız Mersin Milletvekili Adayı Ertuğrul Kürkçü, Tarsus Barosu’nun ardından ilçede esnaf ve mahalle ziyaretleri gerçekleştirdi. Gezilerde kendisine ait afişleri de bizzat dağıtan Kürkçü, yurttaşların ilgisi ve sevgisiyle karşılaştı. Kürkçü, daha sonra Tarsus’ta Mithat Paşa, Vanlılar ve Fevzi Çakmak mahallelerinde 3 seçim bürosunun açılışını barış anneleriyle birlikte gerçekleştirdi. Açılışlarda yüzlerce yurttaşa seslenen Kürkçü, daha sonra ise Yenice beldesi, Musalar Mahallesi, Fevzi Çakmak Mahallesi, Tarsus İŞ-GEM, Hayrettin Paşa, Kemal Paşa ve Gazi Paşa mahallelerinde esnaf ziyaretleri gerçekleştirerek Tarsus temaslarını bitirdi.