“Roboski’de bilerek, hedef gözetilerek bomba yağdırılmış”

Uludere inceleme komisyonunda 34 kişinin öldürüldüğü katliamın Heron görüntülerini izleyen Kürkçü, “bilerek, hedef gözetilerek 4 ayrı sefer köylülere bomba yağdırılmış” dedi.

Meclis İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu bünyesinde oluşturulan Uludere alt komisyonu 34 kişinin öldürüldüğü katliamın Heron görüntülerini izledi. BDP-Blok Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, ‘’Köylüler Roboski’de bize ne anlattıysa görüntülerde de aynı şeyleri gördük. Bilerek hedef gözeterek 4 ayrı sefer köylülere bomba yağdırılmış’’ dedi.

Heron görüntülerini izledikten sonra ANF’nin ‘’Görüntülerde gerilla mı kaçakçı mı olduğu ayrımı yapılabiliyor mu?” sorusunu yanıtlayan Kürkçü, ‘’Evet ayrım yapılabiliyor. Davranış diye bir şey var. Davranışlarımızın anlamı var. Her şeyden önce sınırda mal değiş tokuşu yapıldığı açıkça görülüyor. Bir tarafta 8 kamyon ile katırlar görülüyor. Bir taraftan mallar getiriliyor, diğer taraf o malları katırlara yüklüyor’’ dedi.

GERİYE TEK SORU KALDI

‘’İzlediğiniz görüntülerde sizi şaşırtan bir şey oldu mu’’ sorusuna ise Kürkçü şu yanıtı verdi: ‘’Köylüler Roboski’de bize ne anlattıysa görüntüler de aynı şeyi anlattı. Bu kadar birebir örtüşme olmaz… Köylülerden dinlediğimde de zaten kuşkum yoktu. Şimdi aynı şeyleri gördük. Hedef gözetilerek 4 ayrı sefer bombalanmış. Şimdi geriye kalan tek soru var. Bu kararı kim verdi? Niye verdi? Bu sorunun cevabını arıyoruz.’’