Özgürlük için ayağa kalkmış bütün halklarla yola çıkıyoruz!

Kongre Girişimi’nin Türkiye Kongresi, Ankara’da 800’ü aşkın delege ve konukların katılımıyla başladı.  Kongrenin açılış konuşmasını yapan Ertuğrul Kürkçü şu mesajları verdi:

“Hepimiz umutluyuz, ama biraz da tedirginiz. Bu kez atılacak adımlar hedefine ulaşacak mı diye düşünüyoruz. Bu kez hepimiz yeni bir yol demenin gerekliliğine vardık. Bu yol, keşfetmektir. Kongre, şimdi başlıyor, kendi içine kapanmıyor, bitmiyor, her gün yeniden yoğrulacak. Yeni buluştuğu dinamiklerle rengine renk katacak.

Önceki deneyimleri özetliyoruz, ama onu terk etmiyoruz. Bugünkü kapitalist uygarlığı hep birlikte reddediyoruz, bu uygarlık içinde kendimize bir yer aramıyoruz. Ama yenilmiş devrimlerin derslerini de unutmuyoruz. Türkiye’nin tekçi hakimiyet rejiminin yok ettiğini, toprağın altına gömdüğü, her şey, tarihin içinden, toprağın altından çıkıyor, yeni bir hayat dinamiği olarak kendisini ortaya koyuyor. Türkiye’de bütün halkların kendi istedikleri gibi yaşama azmi ve iradesini temsil etmek istiyoruz. Bütün bunlara kaynağını veren Kürt özgürlük mücadelesini asla unutmuyoruz. Onun baş eğmez savunucularını saygıyla selamlıyoruz.

Özgürlük için ayağa kalkmış bütün halklarla, kendimiz için yaşamak için, kendimizin efendisi olmak için yola çıkıyoruz. Emeğin haklarını toplumsal haklarla karşı karşıya koyan değiliz. bu mücadele halkların özgürlük mücadelesi, kaçınılmaz olarak emekçileri birbirine yaklaştırıyor, birbirlerinin inançları önünde saygıyla eğiliyoruz. Yezidinin, Rumun, Ermeninin, Kürdün hakkı için savaşmayana sosyalist denmez. sosyalist bütün halkların hayat haklarını bilmekle mükelleftir. Kadınların kurtuluşunu davamızın mor bayrağı yapıyoruz. Bu patriaryaka karşı ayaklanan kadınların davasını kendimizin gibi sahipleniyoruz. Onlarla birlikteyiz, onlar bizi yönetecekler. Bu hareketin yönetici sınıfı kadınlar olacak.

Kürtler özgürleşmeden Türkler asla özgür olmayacak. Kürt halkının demokratik özerklik programını temelden destekliyoruz. demokratik özerklik, herkese, bütün Türkiye’ye. Bütün ilçeler kendi kendilerini yönetecek. Bize bu esini kazandırdıkları, bizi bu bilgi ile donattıkları için Kürt halkının devrimci mücadelesinin önünde saygı ile eğiliyoruz. Kendimizi ezilen bütün mezheplerin savunucusu olarak görüyoruz. Düşünsel olarak genç olmak, hareketimizi hızla gençleştirmek, bütün kademelerde gençlere yer açmak görevlerimiz aramızda.

Kendimize yeni bir yol açmalıyız. 12 Haziran seçimlerinde kazandığımız mevziler bize umut kaynadığı oldu. Haki Karer’den Deniz Gezmişe bütün devrimcilere sırtımızı dayıyoruz. An serkeftin, an serkeftin.”