ODTÜ’de Kongre vekilleriyle coşkulu buluşma

HDK milletvekilleri ODTÜ öğrencileri ve emekçileriyle coşkulu bir buluşma gerçekleştirdi. Milletvekilleri dün akşam saatlerinde öğrenciler, akademisyenler ve üniversite emekçilerinin katılımıyla ODTÜ Üçlü Amfi’de kitlesel bir etkinlik gerçekleştirdi. Kongre Divanı üyeleri, BDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, Emek Demokrasi ve Özgürlük Bloku İstanbul Milletvekili Levent Tüzel ve BDP Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü ODTÜ’lüler tarafından coşkuyla karşılandı. Bu coşkunun örgütlülüğe dönüşmesini isteyen milletvekilleri bu konuda gençlere ve aydınlara büyük görev düştüğünü vurguladı.

GENÇLİK MÜCADELE İÇİN ÖNEMLİ

Önder,  öğrencilerin artık puşilerinin rengi nedeniyle tutuklandıklarını belirterek, 12 Eylül dönemini aratmayan günlerden geçildiğini söyledi. Gençliğin omurgasını oluşturmadığı bir hareketin başarı şansı olmadığını ifade eden Önder, bu nedenle üniversitelilerle bir araya gelmeyi çok önemsediklerini dile getirdi.

Tüzel de, konuşmasına polisten gördüğü işkence ve kötü muamele sonrası intihar eden ODTÜ öğrencisi Onur Yaser Can’ı anarak başladı. AKP hükümetinin geleceği, düşüncesi ve ekmeği için mücadele eden herkesin karşısına ceberut devlet uygulamalarıyla çıktığını belirten Tüzel, HDK’nin zulüm ve sömürünün bekçisi olan AKP’nin karşısına güçlü bir halk muhalefeti olarak çıkacağını söyledi. Tüzel, hükümetin Hitler dönemini anımsatan kara propagandasına karşı, gerçekleri halka göstermenin kongreye destek veren herkesin görevi olduğunu dile getirdi. Tüzel, bu toplantıda gördüğü coşkunun daha güçlü ve daha kitlesel bir örgütlenmenin ateşleyicisi olması gerektiğini kaydetti.

‘BİRBİRİMİZİ TANIYORUZ’

Kürkçü de, kongrenin başka bir dünya için yola çıkanları bir araya getirdiğini, daha da genişleyeceğini söyledi. Kongrenin masa başı bir birlik olmadığını, mücadelede birbirini tanıyan kesimlerin birlikteliği olduğunu belirten Kürkçü, geleceği hedefleyen bir hareket olduklarını, bu nedenle gençlere ve üniversitelere büyük görevler düştüğünü dile getirdi.
Daha sonra gençlerin sorularını yanıtlayan vekiller, gençleri birlikte mücadele etmeye davet ettiler.