Mersin Halkındır Halkın Kalacak!

Kürkçü, Mersin’de ‘KCK’ adı altında yapılan baskınların nedeninin AKP’nin Mersin’i sermayenin egemenliğine sunmak istemesi olduğunu söyledi.

BDP Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, Mersin’de ‘KCK’ adı altında yapılan baskınların nedeninin AKP’nin Mersin’i sermayenin egemenliğine sunmak istemesi olduğunu dile getirerek, “Ancak BDP ve HDK Mersin’de AKP’nin sermaye egemenlikli siyasetine karşı duruyor. Bu tutuklamaların gerçek nedeni de budur. Mersin halkındır halkın kalacak” dedi.

Mersin’de BDP İl Eşbaşkanları, İHD Şube Başkanı, BDP PM Üyeleri, DİHA muhabirinin de aralarında olduğu 42 kişinin yapılan baskınlar ile gözaltına alınması BDP Mersin İl Örgütü tarafından il binasının önünde yapılan basın açıklaması ve oturma eylemi ile protesto edildi. Polis ablukasında gerçekleştirilen açıklamaya BDP Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, il yöneticileri, İHD, KESK, EMEP, SDP temsilcilerinin yanısıra yüzlerce yurttaş katıldı. Gözaltındakilerin barışçıl mücadelenin dışında hiç bir suçlarının olmadığını söyleyen BDP Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, aramalarda öldürücü, yaralayıcı hiç bir nesneye rastlanmadığını belirtti. Kürkçü, AKP’nin siyasetçilere ve Kürt özgürlük mücadelesine karşı yürüttüğü baskıların yasadışı olduğunu kaydetti.

[youtuber youtube=’http://www.youtube.com/watch?v=srDQHWHw3dc’]
KCK Operasyonlarını nefretle protesto ediyoruz

Kürkçü, konuşmasında “AKP Hükümeti, Türkiye’de kendilerinin yol açtığı isyanları bastıramadığı için demokratik siyasi hareketleri baskı altına alarak onları susturmaya çalışıyor. KCK operasyonları denilen operasyonlarda bugüne kadar BDP’nin milletvekillerini, eski milletvekillerini, belediye başkanlarını, il genel meclis üyelerini, çeşitli sendikalarda çalışanlar, seçilmiş ve halk hareketlerinin sözcüsü, temsilcisi ve çalışanı olan 9 bine yakın insanı gözaltına alıp, hapsettiler. AKP, Türkiye’de insan haklarına, Kürt halkının özgürlük mücadelesine karşı başlattığı saldırıyı yasa dışı araçlarla sürdürüyor. Özel yetkili mahkemelerin, onların savcılarının emirleri ile sürdürülen tüm operasyonların hepsinin kanun dışı olduğunu iddia ediyoruz. Biz kanun dışı hiçbir şey yapmıyoruz. Yasak faaliyet sürdüren onlardır. KCK operasyonlarını nefretle protesto ediyoruz.” dedi.

‘Mersin halkındır’

2011 Genel Milletvekili seçimine işaret eden Kürkçü, “Emekçilerin, ezilenlerin, kürtlerin ilk kez Mersin’den bir vekili parlamentoya gönderdiğini belirtti. Kürkçü, “Rejim bunun acısını son bir yıldır bizden çıkarmaya çalışıyor. Gözaltına alıyor, tutukluyor, saldırıyor” diyerek, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Boşuna yapıyorsunuz. Ne yaparsanız yapın önümüzdeki seçimde 2 vekille parlamentoya gideceğiz. Sizde göreceksiniz. Sizin sisteminizle seçildik gittik. Neyi beğenmiyorsunuz. Mersin’in hakkı daha mı az savunuluyor. Siz Mersin’i sermayenin egemenliğine sundunuz, böyle devam etsin istiyorsunuz. Ancak böyle olmayacak. Mersin halkındır halkın kalacak. Bu tutuklamaların gerçek nedeni budur. BDP ve HDK Mersin’de AKP’nin sermaye egemenlikli siyasetine karşı duruyor. Bize boyun eğdiremeyeceksiniz.”

‘Amaç BDP ve HDK’yi güçten düşürmektir’

Amacın yaklaşan seçimden kaynaklı BDP ve HDK’nin güçten düşürülmesi olduğunu söyleyen. Kürkçü, gözaltına alınanların bir an önce bırakılmasını isteyerek, “Saldırganlara boyun eğmeyin. Baskılar sizi yıldırmasın. Parlamento işte burasıdır. 81 ilde 81 parlamento kuracağız. Arkadaşlarımızı sağlam verdik sağlam isteriz. Arkadaşlarımızı alacağız” diyerek konuşmasını sonlandırdı.
Barış istemek suç kabul ediliyor, Olan biten bu!

Gözaltına alındıktan sonra Mersin Devlet Hastanesi’nde doktor kontrolünden geçirilen İHD Şube Başkanı Ali Tanrıverdi, kendisinden Pozantı Cezaevi’ndeki olayın intikamının alındığını belirterek, “Barış istemek, demokrasi istemek suç kabul ediliyor. İşte olup biteni görüyorsunuz” dedi.

İştar Kadın Danışmanlık Merkezi’ne Baskın

Akdeniz Belediyesi İştar Kadın Danışmanlık Merkezi’ne düzenlenen baskında kurumun bilgisayarlarına, resmi evraklarına, çalışanlar ile merkeze başvuran kadınlara ait özel dosyalara ve bazı kitaplara el konulduğu öğrenildi. Akdeniz Belediyesi Meclis üyesi Faik Eroğlu, İştar Danışmanlık Merkezi çalışanları Besime Yağ ve Roza Yaruk ile belediye çalışanları Emine Kocadağ, Ali Atsız ve Kadri Beştaş’ın gözaltına alındığı bildirildi. Operasyonla ilgili soruşturmanın sürdüğü, gözaltı sayısının artabileceği kaydedildi.

BDP Kadın Meclisi’nden Tepki

BDP Diyarbakır Kadın Meclisi, bugün birçok il ve ilçede gerçekleşen baskınlara ilişkin BDP İl binası önünde basın açıklaması yaptı. Açıklamaya BDP ilçe kadın eş başkanları, Bismil Belediye Başkanı Cemile Eminoğlu ve Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanvekili Hafize İpek de katıldı. Kadın meclisi adına konuşan BDP Diyarbakır Eş Başkanı Zübeyde Zümrüt, bugün gerçekleştirilen operasyonlara sert bir şekilde tepki göstererek, operasyonların Başbakan Erdoğan’ın talimatıyla gerçekleştirildiğini dile getirdi. BDP yöneticilerinin hedef seçildiğini belirten Zümrüt, “Bugüne kadar 10 binin üzerinde arkadaşımız tutuklandı. Bu örgütlülüğümüzü tutuklayarak bitiremeyecekler. Mücadelemiz yine devam edecektir. Tüm baskılara rağmen mücadelemizi sürdüreceğiz. Çünkü bu parti bireylerin değil halkın partisidir” dedi.