Kürkçü: Tüm vekiller Meclis’i boykot etmeli

Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloku Bağımsız Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, YSK’nın Hatip Dicle hakkındaki kararının hukuksuz olduğunu vurguladı. Tüm milletvekillerini YSK’ya karşı tavır almaya davet eden ve parlamentodan çekilmediklerine de dikkat çeken Kürkçü, “YSK’nın kararı, Meclis’in güvenilirliğine darbe vurmuştur. Bu karar vahim bir hak ihlalidir. Boykot kararını halkımızla tartışacağız. Bizim için esas Meclis halkımızın olduğu alanlardır” dedi.

BDP Mersin İl Örgütü binasında, Bağımsız Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, BDP PM üyesi Mehmet Doymaz, İl Başkanı Cihan Yılmaz, Akdeniz Belediye Başkanı M. Fazıl Türk, partililer ve Blok bileşenlerinin katıldığı bir basın açıklaması düzenlendi.

Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) yarattığı siyasi krizin değerlendirildiği toplantıda Kürkçü, Hatip Dicle’nin vekilliğinin düşürülmesine ilişkin olarak açıklama yaptı, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Kürkçü, “Tüm siyasi partileri ve milletvekillerini YSK kararı karşısında tavır almaya çağırıyoruz ” dedi.

Herhangi bir olumlu gelişme olmadığı takdirde Meclis’e gitmeyeceklerinin de altını çizen Kürkçü, gelişme olması halinde tavır değiştirebileceklerini ifade etti. Parlamentodan çekilmediklerine de dikkati çeken Ertuğrul Kürkçü, parlamentoyu sadece boykot ettiklerini vurguladı.

Hükümete ve meclise çözüm bulun çağrısında bulunan Kürkçü, Dicle için alınan kararın bütün milletvekillerine yönelik bir hakaret anlamı taşıdığını ve bütün vekillerin de bu durum karşısında tavır alması gerektiğinin altını çizdi.

Ertuğrul Kürkçü şöyle konuştu: “Bu sorunlar çözümsüz kalmamalı. Yeni ve sivil bir demokratik anayasayla bu sorunlar çözülmeli. Meclis 36 vekil olmadan iş yapar ama nasıl bir iş yapar, bu tartışılır. Ne yazık ki YSK kararı, Meclis’in yüceliğine ve güvenirliğine darbe vurmuş bir karardır. Bu karar aynı zamanda vahim bir hak ihlali kararıdır. Aldığımız boykot kararını halkımızla da tartışacağız, paylaşacağız. Bizim için esas Meclis, halkımızın olduğu alanlardır.”