Kürkçü: Kongre Hareketi çoğulcu ve özgürlükçü olacak

Kongre Hareketi Mersin toplantısında Kürkçü, “Kongre aşağıdan yukarıya örgütlenerek, eşitlikçi, çoğulcu ve özgürlükçü bir hareket olacak” dedi.

Akdeniz Belediyesi Konferans Salonunda yapılan toplantıya, BDP-Blok Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, Akdeniz Belediye Başkanı Fazıl Türk ve BDP İl Başkanı Cihan Yılmaz başta olmak üzere, çok sayıda parti, sendika ve sivil toplum kuruluşu temsilcisi katıldı.

Toplantıda konuşan BDP-Blok Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloku’nun başarıya ulaştığını, Kongre Hareketi’yle bu başarıyı devam ettireceklerini ifade ederek, “Bu hareketle birlikte, aynı türden olmayan partileri koordineli bir şekilde bir araya getirmeyi ve ortak bir düşünce yaratmayı hedefliyoruz” dedi.

Kürkçü, kurumların, kendi oluşumlarını tasfiye etmeden oluşumun içine girebileceğine dikkat çekerek, “Aşağıdan yukarıya örgütlenerek, eşitlikçi, çoğulcu ve özgürlükçü bir hareket olacak” diye konuştu.

Kongre hareketinin herkesimin görüşünü alarak ve herkesi kendi içine alarak genişleyen ve ilerleten bir hareket olacağını dile getiren Kürkçü, herkesin rahatlıkla kendini ifadece edebileceği bir kongre hareketiyle Türkiye’deki temel meseleleri çözmek için gece gündüz çalışacağını söyledi.

Kürkçü, Türkiye’nin yakın komşuları ile ilişkilerine değinerek, AKP hükümetinin ‘sözde İsrail’ karşıtlığı üzerinden Arap halklarının dostu, Filistin’in bağımsızlığından yana olduğunu söylerken öte yandan İsrail ile süre gelen ekonomik-siyasi işbirliğinin devamında bir sakınca görmediğini söyledi.

Son dönemde yaşanan gelişmelerin kaygı verici olduğunu kaydeden Kürkçü “Ülkemizdeki en önemli sorunlardan biri olan Kürt sorununa demokratik barışçı çözümü için yapılan çağrılara kulağını tıkayıp, yıllardır denenmiş, sonuç alınamamış operasyonlarda ısrar ederek çözümsüzlüğü kalıcılaştırma çabasındalar. Barışa karşı savaş çığırtkanlığı yapıyorlar. Bu ve buna benzer halk karşıtı uygulamalar karşısında, gerçekleri anlatanların, mevcut düzenin gerçek muhaliflerinin bir araya gelerek birlikte davranma ve gücünü birleştirmesini önemsiyoruz” ifadelerine yer verdi.

BDP’li Milletvekillerinin halen tutuklu olmasının Türkiye’nin büyük bir ayıbı olduğunu vurgulayan Kürkçü, son dönemde BDP’ ye yönelik saldırıların son dönemde daha da artığına dikkat çekerek saldırıları kınadıklarını belirtti.

Kürkçü’ nün konuşmasının ardından katılımcılar Kongre Hareketiyle ilgili tartışmalar yürüttüler.

ANF