Kürkçü emekçilerden destek istedi

Ertuğrul Kürkçü, sendikaları ziyaret ederek şube başkanları ve işçilerden Halkların Demokratik Kongresi’ne destek istedi.

KESK ve DİSK şubeler platformunda sendika temsilcileri ve işçilerle bir araya gelen BDP Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, işçilerin sıkıntılarını dinledi. Seçimlerden bu yana Mersin’de blok dinamiğinin geriye gittiğini ifade eden Kürkçü, bu dinamiğin yeniden güçlendirilmesi için destek istedi. Mersin’de ki bütün muhalefet odaklarının kongre sürecine çekilmesi gerektiğini ifade eden Kürkçü, “Hakların Demokratik Kongresi girişimi bir gerçeğe dönüştü. Mağdur edilen, dışlanan, ezilen bütün kesimlerin sözcülerinin buluştuğu bu kongre ana muhalefet dinamiği olacak. Mersin’de bunu gerçek kılmak, Mersin’de ki bütün muhalefet odaklarını bu sürece yaklaştırmak çok önemli. AKP iktidarı ve CHP’nin yarım gönüllü muhalefeti arasında süren bir ilişki olamaz siyaset. Biz bu siyaseti halk tabana taşıyacağız. Bunun için de emekçilerin çok önemli katılımları gerekir. Seçimden bu yana Mersin’de blok dinamiğinin bir miktar geriye gittiğini görmekteyim. Bu noktada işçi hareketinin yeniden enerji aktarması, işi eline alması lazım” diye konuştu.

‘Kongre bir taban hareketine dönüşmeli’

Kongre hareketinin bir taban hareketine dönüşmesi gerektiğini ifade eden Kürkçü, şunları söyledi:“Sosyalist sol siyasi hareketlerin kadroları arasındaki bu ilişkiden bir taban hareketi sürecine dönüştürmemiz lazım. O yüzden hepinize çok ihtiyacımız var. Sizin de bize verdiğiniz bir vekalet görevi var. Bu yerine gelecek fakat esas iş aslında burada bitiyor. Yaşama ve çalışma alanlarında. Esas meclis buralar. Dolayısıyla burada halkların demokratik kongresini inşa etmek, buna hayat vermek, sizin omuzlarınızda. Barış, demokrasi, özgürlük için hep beraber çaba göstereceğiz.”

‘Örgütlenmenin önündeki engeller kaldırılsın’

Genel İş Şube Başkanı Kemal Göksoy ise örgütlenmenin önündeki engellerden söz ederek bu engellerle mücadele edilmesini istedi. Özelleştirme ve taşeronlaşmanın önünün her geçen gün daha da açıldığını ifade eden Göksoy, bu sistemin örgütlenme önünde önemli bir engel oluşturduğunu söyledi. “Gücünüzün yettiğince sesimizi duyurmanızı istiyoruz” diyen Göksoy, “Sizden isteğimiz işçiden emekçiden yana bir çalışma yürütmenizdir bizim beklentimiz. Bu ülkede ciddi bir özelleştirme, taşeronlaştırma sıkıntıları, işçilerin zararına olacak uygulamalara, yasal düzenlemelere gidiliyor. Beklentimiz, buna yönelik gücünüzün yettiğince sesimizi duyurmanızı istiyoruz. Böyle giderse sendikal örgütlenme diye bir şey kalmayacak. Her geçen gün özelleştirmenin önü açıla açıla örgütlü kurumlar tasfiye ediliyor. Taşeron örgütlenme de de ciddi engellerle karşılanıyoruz. Bu ülkede çalışanların çoğunluğunu büyük ihtimalle taşeron oluşturacak. Ama onun üzerinde de örgütlenmenin önünde engeller bulunuyor. Biz taşeronlaşmaya karşıyız ama, bari örgütlenmenin önüne geçilmesin” şeklinde konuştu.