Kürkçü’den deprem mesajı

Ertuğrul Kürkçü, twitter üzerinden yayınladığı mesajda Van’daki depremde hayatlarını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı, yaralananların kısa zamanda şifa bulmasını diledi.

Kürkçü’nün mesajı şöyleydi:

Van, Erciş ve çevresindeki depremde hayatlarını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı, yaralananların kısa zamanda şifa bulmasını diliyorum.

Yüzde 70’i aktif fay hatları üzerindeki bir ülkede depreme karşı toplumsal ölçekte önlem planlanabilir bir ekonomik düzeni gerektirir. Depremin bir afete dönüşmesi Türkiye’nin kâr dışında hiçbir ölçü tanımayan bir ekonomik düzende yaşamasının sonucu.

Yıkımın büyüklüğü “doğa”nın en has ürünü taş, toprak, ağaç ve otun geleneksel inşaat malzemesi olarak kullanılmasına bağlanamaz. Kerpiç, kırsal gelişmenin planlanabildiği bir ekonomide pekala, maliyetleri aşağı çekerken kaliteyi yükselten bir yapı malzemesi olabilir. Her şey gene kerpiç yüzündense Van’da koca beton binaların iskambil kağıdı gibi çökmesini neyle açıklayacağız.

Köylerinden zorla Van’a göçertilenlerin konut talebine çürük malzeme ve sıfır uzmanlıkla yanıt veren inşaat sektörü ve devlete ne diyeceğiz.

Bu ekonomik yapı ve bu idare tarzıyla her yıl fay hatlarındaki beton cangıllarda binlercemizin can vereceği matematiksel bir kesinlik. Devlet bu kar merkezli düzeni sürdürmek için durmaksızın teçhizatlanırken yurttaşlarına karşı da pasif bir “jenosid” yürütüyor gerçekte… Olmaz demeyin! “tohumuna para mı saydık” sözü kimin icadıdır bir düşünün.

Yardımlarınız için http://www.sarmasik.org/default.aspx?ctrl=d&gurupid=haber&linkid=&Kimlik=366

Ertuğrul Kürkçü’yü http://twitter.com/ekurkcu adresi üzerinden twitter’da takip edebilirsiniz.