HDK’den Şerzan Kurt eylemi

HDK Gençlik Meclisi, Kürt öğrenci Şerzan Kurt’u öldüren polisin tahliye edilmesine tepki gösterdi.

Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Gençlik Meclisi, Muğla’da ülkücülerin Kürt öğrencilere saldırmasıyla başlayan olaylarda polisin açtığı ateş sonucu başından vurularak yaşamını yitiren Şerzan Kurt’un ölümüyle ilgili açılan davada sanık polis Gültekin Şahin’in tahliye edilmesine tepki gösterdi.

Galatasaray Lisesi önünde bir araya gelen Geçlik Meclisi üyelerine milletvekilleri Sebahat Tuncel, Ertuğrul Kürkçü, Levent Tüzel ile barış anneleri de destek verdi.

HDK Gençlik Meclisi adına açıklama yapan Dilek Yağlı, Şerzan Kurt davasında verilen tahliye kararının toplumun vicdanını derinden yaraladığını belirtti, “Kimliğine, diline, kültürüne, onuruna ve yaşam hakkına sahip çıkan Kürt halkının talepleri askıda bırakılmaya çalışılıyor. Kan, gözyaşı ve ölümle terbiye edilmek isteniyor bir halkın gençliği. Sizlere 21 yaşında polis kurşunuyla katledilen Şerzan Kurt’un sesiyle sesleniyoruz, daha kaç çocuğu ve genci katledeceksiniz?” dedi.

HDK Eş Sözcüsü ve Milletvekili Sebahat Tuncel de yaptığı açıklamada, Şerzan Kurt katledildiğinde Muğla’da olduğunu ve polislerin kendisine “Vekilim bu siyasi bir durum değil, kız meselesi yüzünden olay çıkmış, o yüzden karmaşada Şerzan Kurt öldürülmüş” açıklamasını yaptığını hatırlattı. Olayı araştırdıklarında olayın siyasi olduğunu hatta poliselerin Şerzan Kurt ve arkadaşlarını bilerek o bölgeye yönlendirildiklerini ve kasıtlı olarak adam öldürdüklerini öğrendiklerini belirten Tuncel, “Kürt halkı adına mücadele eden, Kürtler adına söz söyleyen, Kürt halkının özgürlüklerinden bahseden herkes devletin zulmü altındadır” dedi.

Bir Barış Annesi’nin de Kürtçe yaptığı konuşmada barış ve çözüm istediği eylem sloganlarla sona erdi.(etha)