Ertuğrul Kürkçü’ye AKPM “Onursal Üyeliği” Veriliyor

AKPM üyeliği, 26. Dönem milletvekiliğiyle birlikte sona ererken AKPM Başkanlığı, Birleşik Avrupa Solu Grubu’nun (UEL) önerisiyle Kürkçü’ye “Onursal Üye” ünvanı vermeyi kararlaştırdı.

Ertuğrul Kürkçü 24 Haziran seçimleri arefesinde AKPM “Bahar Oturumu”nda Genel Kurulu uyarıyor: 16 Nisan 2017 referandumunu izlemekle görevlendirilmiş heyetin raporunda dile getirilen, bütün kusurlar, eşitsizlikler ve haksızlıklar artık bir seçim yasası haline geldi.”

Halkların Demokratik Partisi Onursal Başkanı Ertuğrul Kürkçü’ye, yarın, 8 Ekim 2018, Pazartesi günü Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM) Başkanı Liliane Maury-Pasquier tarafından, “Onursal Üye” ünvanı verilecek.

24. Dönem Mersin, 25.-26. Dönem İzmir milletvekili Kürkçü, 2011-2013 arasında Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) ve 2015-2018 arasında Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekili olarak AKPM Türkiye delegasyonunda yer almış, AKPM’deki çalışmalarını Birleşik Avrupa Solu Grubu’nda (UEL) yer alarak sürdürmüş; AKPM Sosyal İşler, Sağlık ve Sürdürülebilir Kalkınma Komitesi Başkan Yardımcılığı görevinin yanısıra Genel Kurul tartışmalarında UEL adına sözcülük de üstlenmişti.

Türkiye ve diğer üye devlet ve hükümetlerin halklarının haklarının AKPM’nin demokrasi, insan hakları ve hukukun üstünlüğü ilkeleri doğrultusunda korunma ve geliştirilmesi için çaba gösteren ve hak ihlallerine karşı mücadele yürüten Kürkçü, AKPM’deki çalışmalarında Türk diplomasisinin kadîm “kol kırılır, yen içinde kalır” geleneğinden ayrılarak bütün üye ülke hükümetleri kadar AKP hükümetlerinin de halklarımıza karşı gerçekleştirdiği hak ihlallerinin gündemleştirilmesi ve tartışılmasına katkıda bulundu.

Kürkçü Türkiye’deki hak ihlallerinin ve anti-demokratik uygulamaların bir an önce sona erdirilmesi için AKPM’yi ısrarla sorumluluklarını üstlenmeye ve etkin önlemler uygulamaya çağırmanın yanısıra AKPM’nin bir devletlerarası pazarlık ve manevra alanı değil “halklar diplomasisi” zemini olarak Avrupa ve dünya halklarına hizmet etmesi için de çaba gösterdi.

Kürkçü’nün AKPM üyeliği, 26. Dönem milletvekiliğiyle birlikte sona ererken AKPM Başkanlığı, Birleşik Avrupa Solu Grubu’nun önerisiyle kendisine “Onursal Üyelik” ünvanı vermeyi kararlaştırdı. Yeni ünvanı dolayısıyla Kürkçü bundan böyle AKPM adına temsili görevler üstlenmeye davet edilebilecek.

“Onursal Üyelik” seremonisi, 8 Ekim 2018, Pazartesi akşamı yerel saat ile 19:15’te, Fransa’nın Strasbourg kentindeki AKPM binasında gerçekleştirilecek.