Ertuğrul Kürkçü: BDP diz çökmeyecektir

Adana’daki tutuklamalara tepki gösteren Ertuğrul Kürkçü ‘’AKP emniyeti, silahlı kuvvetleri, yargıyı memurları haline getirdi. Kendine benzetmeye çalıştığı BDP ise diz çökmeyecektir’’ dedi.

Adana’da polis sabah saatlerinde düzenlediği eş zamanlı operasyonda, BDP Adana il başkanı Zeki Karataş ile gazetecilerinde olduğu 14 kişiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınanların 1 yıldır teknik ve fiziki takipte olduğu ve gözaltı sayısının artabileceği belirtiliyor.

Adana’da “KCK operasyonu” adı altında evlere düzenlenen baskınlarda BDP İl Başkanı Zeki Karataş, BDP yöneticileri, DİHA muhabiri, Azadiya Welat Gazatesi çalışanı ve imamların da aralarında bulunduğu çok sayıda kişinin gözaltına alınması protesto edildi.

BDP Adana İl Örgütü konuya ilişkin parti binası önünde basın açıklaması yaparak tepkisini dile getirdi. Yoğun katılımın olduğu açıklamaya, BDP Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü ile BDP Mersin il ve ilçe örgütü yöneticileri, EMEP, ESP, BDP, TUHAYDER, Adana Barış Meclisi, Haber-Sen, Eğitim Sen, İHD, MEYADER ve MKMDER yöneticileri ve BDP Mersin İl Başkanı Cihan Yılmaz katıldı.

Basın açıklaması sırasında grup, sık sık, “Baskılar bizi yıldıramaz”, “BDP halktır halk burada”, “Hepimiz Kürdüz, hepimiz BDP’liyiz” ve “Katil Erdoğan” sloganlarını atarak operasyona tepki gösterdi

BDP Ceyhan İlçe Başkanı Seyfettin Aydemir, AKP’nin ‘cihanda barış, kendi ülkesinde savaş’ naraları attığını kaydederek, mevcut durumla 90′lı yılara geri dönüldüğüne dikkat çekti ve “Bu operasyonlar, insanlık dışı uygulamalar ve saldırılarla demokratik siyasetin iradesi kırılmak istenmektedir. Bu güne kadar bu tür uygulamalara boyun eğmedik ve eğmeyeceğiz” dedi.

BDP Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü ise, tutuklamaların hukuksuz olduğunu ve arkadaşlarının derhal serbest bırakılmasını talep etti.

AKP Türkiye’nin tek partili diktatörlüğü ile yönetilmesi için büyük yol kat ettiğine işaret eden Kürkçü, AKP’nin emniyeti, silahlı kuvvetleri, yargıyı doğrudan kendi memurları haline getirerek, bunun siyasi operasyon olduğunu söyleyerek konuşmasını şu sözlerle sürdürdü:

“AKP, diğer siyasi partileri kendine benzetti. Kendine benzetmeye çalıştığı BDP ise diz çökmeyecektir. Gözaltına alınan arkadaşlarımızın serbest bırakılmasını istiyoruz.”

Adana’da son iki yıl içinde KCK adı altında Kürt siyasetçilerine yönelik yaptığı operasyonda 60 kişi gözaltına alınmış ve birçok kişi hala tutuklu