Ertuğrul Kürkçü Başvurusunu Yaptı…

BDP’nin desteklediği Ertuğrul Kürkçü, Mersin’de bağımsız milletvekilliği adaylığı için İl Seçim Kurulu’na resmi başvurusunu yaptı

BDP il teşkilatını ziyaret ederek İl Başkanı Cihan Yılmaz, Akdeniz Belediye Başkanı BDP’li Fazıl Türk ve çeşitli sivil toplum örgütleri ile bir araya gelen Ertuğrul Kürkçü, bir süre onlarla sohbet etti. Ardından açıklama yapan Kürkçü, “Diyarbakır’da 3 gün tüm adaylar birlikte çalışacağız. Sonra 60 gün boyunca Mersin’de çalışacağız. Mersin’den, Türkiye parlamentosuna barış, demokrasi, özgürlük ve emek için mücadele edenlerin sesini taşımak için çaba göstereceğiz. Türkiye halkı ile iletişimde olmak, düşünce ve kararlarını olumlu yönde etkilemek için parlamentoya ihtiyacımız var” dedi. Geçmişte Kürt parlamenterlerin Türkiye’nin gözünün kulağının açılmasında büyük katkıları olduğunu öne süren Kürkçü, şunları söyledi:

“Kürtler’in, ezilenlerin sözü ediliyorsa bu çabalara çok şey borçluyuz. 1990’larda en güçlü itiraz buradan geldi. Biz sosyalistler olarak Kürt halkının mücadelesini, Türkiye’nin kurtuluşunun stratejik bir damar olarak görüyoruz. Biz Kürt hareketini sadece folklorik bir hareket, sadece sazı ve sesiyle Türkiye’nin rengi olarak değil hakiki bir damar, Türkiye’yi kuran unsurlardan biri olarak görüyoruz. Yeni Türkiye’yi kurmak içinde Kürt hareketiyle birlikte mücadele etmek istiyoruz. Onların deneyimlerinden çok şey öğrendik. Son dönemde bastırılan emek hareketine ve demokratik harekete Kürt hareketi güç ve enerji verdi. ”

Ertuğrul Kürkçü açıklamasının ardından Mersin Adliyesi’ne yürüyerek geçip, İl Seçim Kurulu’na bağımsız adaylık başvurusunu yaptı.

PARTİ ÇALIŞMALARINDA BULUNDU

Eski DEV-GENÇ lideri Ertuğrul Kürkçü, THKP-C lideri Mahir Çayan ve arkadaşlarının öldürüldüğü Kızıldere olayından kurtulan tek isim olarak tanınıyor. 14 yıl cezaevinde kalan Kürkçü, ÖDP’nin kuruluş sürecine katılsa da sonradan partiyle yollarını ayırdı. 2010’da Sosyalist Gelecek Parti Hareketi’nin (SGPH) sözcülüğüne getirilen Kürkçü, Sosyalist Yeniden Kuruluş Parti Girişimi içerisinde yer alıyor.

11.04.2011
http://www.demokratmersin.com/haberdetay.asp?ID=8180