Ertuğrul Kürkçü: Barış için 40 yıl daha beklemeyeceğiz

Ertuğrul Kürkçü, Mersin halkının yoğun ilgisi altında seçim kampanyasını aralıksız sürdürüyor.

Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloku Bağımsız Mersin Milletvekili Adayı Ertuğrul Kürkçü, Çay Mahallesi Halk Şenliği’nde yurttaşlara hitap etti. Kürkçü, “Yalan değil, doğruyu duymak isteyen milyonlarca insan için mücadele edeceğiz. Barış ve kardeşlik için, güzel bir yaşam için 40 yıl daha beklemeyeceğiz” dedi.

Ertuğrul Kürkçü, Mersin halkının yoğun ilgisi altında seçim kampanyasını aralıksız sürdürüyor. Kürkçü, gün içinde sırasıyla Cumhuriyet Mahallesi esnafı, Serbest Bölge yönetimi ve işçileri, Selçuklar ve Çavuşlu mahalleleri pazar ziyareti, Fuat Morel mahalle toplantısına katıldı.

Ziyaretleri sırasında özellikle gençlerin, Kürkçü’nün etrafını sararak, seçim afişi üzerindeki fotoğrafını imzalamasını istemesi dikkat çekti. Kürkçü son olarak Çay Mahallesi’nde organize edilen Halk Şenliğine de katılarak yurttaşların coşkusuna eşlik etti.

Yüzlerce havai fişeğin gökyüzüne fırlatıldığı şenlikte Ertuğrul Kürkçü, MKM sanatçılarının şarkıları eşliğinde halay çeken kitleye katıldı. Etkinlikte BDP yöneticileri tarafından yurttaşlara örnek bir seçim pusulası da gösterilerek seçimde nasıl oy kullanacakları da anlatıldı.

Kadın erkek, genç yaşlı yüzlerce yurttaşın katıldığı etkinlikte halka hitap eden Kürkçü, “12 Haziran, Türkiye Cumhuriyeti tarihinde bir dönüm noktası olacak. Türkiye’nin her yerinden seçtiğimiz vekillerle Ankara’ya giderek, şimdiye kadar kapatılmış olan barışın, özgürlüğün ve demokrasinin kapısını açacağız.

Yalan değil, doğruyu duymak isteyen milyonlarca insan için mücadele edeceğiz. Barış ve kardeşlik için, güzel bir yaşam ve devrim için 40 yıl daha beklemeyeceğiz. Herkes kaşık yaparmış, marifet sapını yapmakta, şimdi sapını yapacağız ve o kaşıkla kendi özgürlük çorbamızdan içeceğiz” diye konuştu.