Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloku İstanbul Adaylarını Tanıttı

Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloku İstanbul Bağımsız Milletvekili adayları Sabahat Tuncel, Sırrı Süreyya Önder, Mustafa Avcı ve Levent Tüzel düzenlenen bir kahvaltıyla halkla buluştu.

Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloku İstanbul Milletvekili adayları Sabahat Tuncel, Sırrı Süreyya Önder, Mustafa Avcı ve Levent Tüzel Çağlayan’da düzenlenen bir kahvaltı toplantısı ile halka tanıtıldı.

Açılış konuşmasında 19 siyasi parti ve örgütün Emek, Demokrasi ve Özgürlük Blogu adı altında seçime girmeye karar verildiği ve bloğun sadece bir seçim ittifakı değil iradesi yok sayılan, ötelenen insanların oluşturduğu stratejik ve demokratik yeni bir Türkiye yaratma umudu olduğunu söylendi .

İmrek: Blok Türkiye’nin kaderini belirlemede aday

Tanıtım toplantısı adayların alanlardaki görüntülerinden derlenen bir sinevizyon gösterisi ile devam etti. Bağımsız adayların meydanlarda yaptıkları konuşmalara yer verildikten ve kısaca özgeçmişlerinin okunmasının ardından blok bileşenlerinden Emek Partisi adına söz alan Ender İmrek, “Diğer burjuva partilerden farklı olarak bu blogta başı dik alnı açık adaylar var ve yine biz meclisi bir sömürü alanı olarak değil barış ve  demokrasi yaratabileceğimiz bir ortam olarak görüyoruz. Bu blog Türkiye’nin kaderini belirlemede aday” dedi.

Tuncel: Toplumsal muhalefeti meclise taşıyalım

Sırayla söz alan İstanbul 1. Bölge Bağımsız milletvekili adayı Sabahat Tuncel öncelikle “Türkiye bir korku ülkesi haline dönüştürüldü ve bu korku cumhuriyetini yıkmak bu bloğun görevi.” diyerek bloğun amacını özetledi. Tuncel ardından sözlerine:

“Biz sadece seçim ittifakı oluşturmuş değiliz. Biz gelin bu ülkede Kürdü, Türkü, Lazı, Çerkezi, Ermeniyi herkesi eşitleştirelim diyoruz. Gelin sokaklarda yapılan toplumsal muhalefeti meclise taşıyalım diyoruz. Ancak tek başımıza değil; hep birlikte ve çözüm üreten noktalarda olmalıyız. O koltuklarda oturarak Türkiye’nin yönetilemeyeceğini göstermeliyiz.” diyerek devam etti.

Süreyya: Sabıkamız şeref madalyalarımız

2. Bölge Bağımsız milletvekili adayı Sırrı Süreya Önder tanıtım toplantısında yaptığı konuşmasında özetle:

“Meclis bizim için vazgeçilmez bir yer değil ancak bu önemsiz olduğu anlamına da gelmez. Diğer partilerde bir tane yoksul bulamazsınız örneğin. Çünkü adaylığın önüne çekilmiş bir dolu maddi baraj vardır. Ancak diğer parti adaylarında olmayıp bizde olan bir şey var ki o da sabıkalarımız. Ama bunlar şeref madalyası gibi. Hiçbiri hırsızlıktan değil ve hepsi halklarımızla birlikte emekçilerin yanında olduğumuzdan. Bu şeref madalyalarının ağırlığı ile meclise gireceğiz.” dedi.

Tüzel: Ezilen her insanın sözcüsüyüz

Blokun desteklediği 3. Bölge Bağımsız milletvekili adaylarından Mustafa Avcı Kürtçe yaptığı konuşmasında Yüksek Seçim Kurulu’nun veto girişimi üzerinde durdu. Anı bölgeden Bağımsız milletvekili adayı Levent Tüzel seçimle ilgili görüşlerini şu şekilde dile getirdi:

“Bu bloğun adayları olarak diyoruz ki çok dilli, çok kültürlü, çok inançlı, çok uluslu, demokratik ve bağımsız bir Türkiye kurmak yolunda büyük bir adım attık ve ezilen her insanın sözcüsü olmak için yola çıktık. Önümüzdeki günler mücadele dolu olacak ve bizler mücadelemiz ve zaferimizi İbrahim Oruç gibi gençlerimize armağan edeceğiz.”

Elvan Kısmet
http://www.bianet.org/bianet/siyaset/129618-emek-demokrasi-ve-ozgurluk-bloku-istanbul-adaylarini-tanitti