Çatı Partisi çağrı yapacak

Ertuğrul Kürkçü, blok bileşenleriyle Kadıköy’de kahvaltıda buluştu. Kürkçü, seçimleri, bloğu ve çatı partisi girişimini değerlendirdi.

Kadıköy Moda’da bulunan Kazım Koyuncu Kültür Merkezi’nde düzenlenen kahvaltıda, Kadıköy Emek ve Demokrasi Bloğu bileşenleriyle buluşan BDP Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, çeşitli açıklamalarda bulundu.

Bloğun sadece seçim ittifakı değil, seçim sonrasında da birlikte mücadelenin bir aracı olduğunu ifade eden Kürkçü, BDP’nin blok fikrini tamamiyle içine sindirdiğini ve bundan sonraki dönemde de çatı partisinin tartışılması gerektiğini söyledi.

Kürt ve Türk sosyalistlerinin ilk defa böyle bir ittifak içinde olduğunu ve oluşturulan ittifakın emek eksenli olduğunu belirten Kürkçü, “Emek eksenli bir ittifak oluşturuyorsak tüm kapitalist ilişkilere karşı emek siyaseti gütmemiz gerekli” dedi.

Kürkçü, çatı partisi çalışmalarının hızlandığı mesajını verdi: “Bir temas grubu oluşturduk. Bu grup, bloğa katılmamış ancak katılma potansiyeli olan her parti ve harekete çağrıda bulunacak. Temmuz ayı bitmeden daha somut adımlar atmaya çalışacağız.”

Kürkçü, bloğun demokratik özerklik ve demokratik cumhuriyet tanımlamalarının olduğunu hatırlatarak, bunun bir takım liberal özgürlüklerin çok ötesinde olduğunu kaydetti. Ertuğrul Kürkçü, büyük dönüşüm anlarının 30-40 yılda bir geldiğini ve bu sürecin öylesi bir süreç olduğunu söyledi.

Tutuklu milletvekillerinin hak gaspına uğramasıyla başlayan yemin krizini de değerlendiren Kürkçü, AKP’nin uzun süredir ayak dirediğini ancak şu anda BDP milletvekilleri olmadan meclisi işletemeyeceğini gördüğünü ifade etti.

etha