Blok Meclis’e Gitmiyor

Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloku’ndan seçilen bağımsız milletvekilleri Meclis’e gitmeme kararı aldı. Blok adına açıklama yapan Elçi: “Somut adım atılmazsa parlamentoya gitmeyeceğiz”; Kürkçü: “Adım atılmasını bekliyoruz.”

Emek, Demokrasive Özgürlük Bloku’ndan seçilen bağımsız milletvekilleri Meclis’e gitmeme kararı aldı.

Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) Diyarbakır’dan bağımsız milletvekili seçilen Kürdistan Topluluklar Birliği (KCK) davası tutuklusu Hatip Dicle‘nin milletvekilliğinin düşürmesi nedeniyle Blok, Diyarbakır’da gerçekleştirdiği toplantının ardından Meclis’e gitmeme kararı verdiğini açıkladı.

Diyarbakır Bağımsız Milletvekili Şerafettin Elçi, toplantının ardından yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“YSK vetosuyla başlayan süreç, keyfi tutuklamalarla, askeri operasyonlarla hiç durmadan devam etti. Barış sürecinin önünü tıkamanın son halkası, Hatip Dicle’nin yasal haklarının gasp edilmesiyle sonuçlandı.

Mağdur olduğunu ilan edenler bu operasyonun bizzat sorumlusudur. Halkımızın sürekli bu tip operasyonlara muhatap olacağı açıkça ortaya çıkmıştır.

Bu sorunun çözümü noktasında somut bir adım atılana dek parlamentoya gitmeyeceğiz. AKP yönetimi çalınmış vekilliği hakkı olana derhal iade etmelidir. Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloku’nun ittifakla aldığı kararı, kamuoyuna sunarız.”

Mersin Bağımsız Milletvekili Ertuğrul Kürkçü de bianet’e şu açıklamayı yaptı:

“Toplantı genel olarak anlayış ortamında geçti. Alınacak kararla ilgili çeşitli sorular değiş tokuş edildi. Sonuçte net bir tavır alındı. Şimdi bu tavrın muhattaplarının adım atmasını bekliyoruz. Parlamentoya gitmiyoruz, ama olduğumuz yerde duruyoruz.”