Blok grup toplantılarını Diyarbakır’da yapacak


“Grup toplantılarımızı artık her hafta Diyarbakır’da, Amed’de gerçekleştirerek, örgütlü, programlı bir mücadeleyi yürüteceğiz”

Diyarbakır’da toplanan Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloku vekilleri adına açıklamada bulunan Gültan Kışanak, Hatip Dicle’nin vekilliğinin düşürülmesini “bir darbe” ve “bir müdahale” olarak gördüklerini belirterek, parlamentoya gitmeme kararlarını bir çözüm umudu ortaya çıkıncaya kadar sürdüreceklerini söyeldi. Kışanak, “Grup toplantılarımızı artık her hafta Diyarbakır’da, Amed’de gerçekleştirerek, örgütlü, programlı bir mücadeleyi yürüteceğiz” dedi.

Meclis yemin törenine az bir süre kala Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloğu vekillerinden önemli bir açıklama geldi. Diyarbakır Cigerxwin Gençlik Kültür Merkezi’nde toplanan blok vekilleri, Meclis’e gitmeme kararlarını tekrarladı. Toplantı çıkışı blok vekilleri adına basının karşısına çıkan Siirt Milletvekili ve eski BDP Eş Genel Başkanı Gültan Kışanak, Meclis’i boykot etme kararlarını yineledi.

Görev ve sorumluluklarının farkında olduklarını belirten Kışanak, siyasal iktidarın somut bir adım atmamasını eleştirdi.

Hatip Dicle’nin vekilliğinin düşürülmesi ve “KCK davası” tutuklu vekillerinin serbest bırakılmamasını çözüm olanaklarına vurulan siyasal bir darbe olduğunun altını çizen Kışanak, sorunlara çözüm bulununcaya kadar aktif bir şekilde mücadelelerini sürdüreceklerini söyledi.

Çözüm umudu ortaya çıkıncaya kadar Meclis’e gitmeyeceklerini ifade eden Kışanak, her bloğun grup toplantısını her hafta düzenli olarak Diyarbakır’da yapacaklarını söyledi. Kışanak, “”Grup toplantılarımızı artık her hafta Diyarbakır’da, Amed’de gerçekleştirerek, örgütlü, programlı bir mücadeleyi yütüreceğiz” dedi.

Tutumlarının doğru anlaşılması gerektiğini vurgulayan Kışanak, “Demokratik çözüm ve demokratik anayasa sürecinin önünün açılmasını istiyoruz” dedi.

Çözüm adresinin parlamento olduğunu ifade eden Kışanak, “Çözümün muhatapları siyasal aktörlerdir. Bu sorundan kaçma hakları yoktur. Sorunu çözmede birinci dereceden Başbakan ve AKP’nin sorumludur” diye konuştu.

Kışanak, konuşmasını “Halkın iradesi üzerinden hiçbir güç olmamalıdır” sözleriyle bitirdi.