Binlerce Mersinli Adayını Karşıladı!

Ertuğrul Kürkçü, Mersin’de yaklaşık bin 500 araçlık konvoy ile karşılandı. Karşılamadan sonra ise, iki saat süren şehirde turu atıldı.

Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloku Bağımsız Mersin Milletvekili Adayı Ertuğrul Kürkçü’yü karşılamak için araçlarıyla Otoban Hal Kavşağı’nda bir araya gelen kadın erkek, genç yaşlı binlerce kişi, Kürtçe ve Türkçe şarkılarla halaylar çekti. Yurttaşların araçlarına yapıştırdıkları, Kürtçe, Türkçe ve Arapça dillerinde hazırlanan “Ortak Sesimiz, Ortak Sözümüz Ertuğrul Kürkçü” yazılı afişler dikkat çekti. Yaklaşık 15 dakikalık bekleyişin ardından Kürkçü’nün Mersin’e giriş yapmasıyla birlikte kitle, “Yaşasın halkların kardeşliği”, “Barış hemen şimdi” sloganları atıldı. Bu sırada Ertuğrul Kürkçü’ye ulaşmak isteyen yüzlerce kişi, bağımsız milletvekili adaylarına sarılarak bağırlarına bastı.

Oldukça kalabalık olan karşılamada bin 500 aracı bulan konvoya öncülük eden seçim otobüsünde BDP PM Üyesi Mehmet Doymaz, İl Başkanı Cihan Yılmaz, BDP’li Akdeniz Belediye Başkanı M. Fazıl Türk ve Emek, Özgürlük ve Demokrasi Bloku bileşenleri yer aldı. Yaklaşık 50 kilometrelik konvoy güzergahı üzerindeki cadde ve bulvarlar trafiğe kapatıldı. Çevik kuvvet polislerinin de konvoy güzergahı boyunca tedbir aldığı görüldü. Konvoyun harekete geçişiyle birlikte yağmur da başladı. Ancak Kürkçü ve beraberindekiler, seçim otobüsünün üzerinden uzun süre inmedi. Yaklaşık 2 saat süren yolculuk boyunca ‘Halkların Kardeşliği ve Barış’ konvoyunu gören yurttaşlar, alkış ve zafer işaretleriyle Bağımsız Mersin Milletvekili Adayı Ertuğrul Kürkçü’ye desteklerini sundu.

Konvoyun, BDP’nin Güneş Mahallesi’nde kurduğu, polislerin 2 kez yıkmasına rağmen halkın 3’üncü kez kurduğu Demokratik Çözüm Çadırı’nın önünden geçtiği sırada toplanan yurttaşlar, yaya bir şekilde ve uzun bir süre konvoyu takip ettiler. Bu sırada onlarca yurttaşın daha araçlarıyla barış, özgürlük ve demokrasi konvoyuna dahil oldukları görüldü.

“Özgürlük ve demokrasi konvoyu”nun 2 saat süren kent turunun ardından Akdeniz Belediyesi Spor Tesisleri’nde miting düzenlendi. Devam eden mitingde sanatçı Suavi de konser verecek.

ANF‘den alınmıştır.