BDP-Blok Meclis’te Sabahlıyor!

BDP-Blok milletvekilleri Uludere Roboski’de yaşanan olayı protesto etmek için Meclis Genel Kurulu’nu terk etmeme eylemi yapıyor.

BDP ve Emek Demokrasi ve Özgürlük Bloku milletvekilleri, 35 sivil yurttaşın yaşamını yitirdiği Roboski Katliamı’nı protesto etmek için Meclis Genel Kurulu’nda oturma eylemi başlattı. Meclis’teki eyleme ilişkin açıklama yapan BDP Eş Genel Başkanı Gülten Kışanak, Roboski’de meydana gelen katliama Meclis’in sesiz kalarak savaş ve insanlık suçu işlediğini belirterek, bu durumu protesto etmek için sabaha kadar eylem yapacakları kaydetti. Kışanak, “Bugün Meclis Genel Kurulu’nda ırkçı ve katliamı savunan konuşmalar yapıldı. Biz Meclis’i katliama sesiz kaldığı için protesto ediyoruz” dedi. Kışanak, Meclis’te katliamı meşrulaştıran konuşmaları tasvip etmediklerini ve Kürt halkı ile beraber onurlu mücadele vermeye devam edeceklerinin altını çizdi.

BDP-Blok vekillerinin eylemine ilişkin BDP-Blok Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan ve BDP-Blok Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü de twitter’den mesaj yayınladı.

Kürkçü, mesajında, “TBMM Genel Kurulu’nu terk etmiyoruz. Basbakan ve AKP grubu basta olmak üzere çözüm üretmeyen grupları protesto ediyoruz” diye belirtirken, kaplan ise, “Uludere Roboski katliamını protesto için Meclis’te oturma eylemimiz başladı” diye kaydetti.

BDP milletvekilleri Genel Kurul salonunda otururken CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka salona geldi. Yerine geçerek çantasını alan Nazlıaka salondan ayrılırken “Kolay gelsin” dedi. BDP’li milletvekillerinden “Kolaysa başınıza gelsin” karşılığı duyuldu.

BDP-Blok milletvekilleriyle IMC TV ve Hayat TV canlı yayınlar yapıyor. Ana akım televizyonlar bu eyleme henüz yer vermediler. Twitter’dan #Meclisteuludereeylemi #VekillerDireniyor hashtag’ları ile konuyu takip edebilirsiniz.

BDP milletvekilleri ile Barış Anneleri, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Meclis’teki makam odasının önünde de öğlen saatlerinde Kürt sorununun çözümü için oturma eylemi yapmıştı.