BDP-Blok bayramda Van’daydı

Van’da yaşanan depremin ardından BDP-Blok milletvekilleri bayramda Van’daydı.

Halkevleri, Türkiye Komünist Partisi ve Halkların Demokratik Kongresi üyelerinin kurduğu çadırları ziyaret eden BDP-Blok vekilleri yerinde incelemelerde bulundu.  İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin’in afet çadırlarını ziyareti sırasında ‘Saray gibi yerde oturuyorsunuz’ sözlerine gönderme yapan Demirtaş, gençlere; “Bakan’ın söylediği gibi saray gibi yerde kalıyorsunuz’ sözleri herkesi güldürdü. Demirtaş daha sonra eylemlerinde sürekli kullandıkları şemsiyelerle bilinen Halkevleri üyesi gençlere ise “Yanınızda şemsiye var mı arkadaşlar? Sorusu sorması çadırda uzun süreli gülüşmelere neden oldu.

Gençlere kısa süreli bir açıklama yapan DTK Eş Başkanı Ahmet Türk ise burada çok önemli bir dayanışma gördüklerini belirterek, “Gönül isterdik ki tüm sorunları dayanışma içerisinde çözelim” dedi. Heyet daha sonra KESK’in kurduğu çadırı ziyaret etti. Yaptıkları çalışmalarla ilgili bilgi veren KESK üyesi Şahin Karakoyun, “Dışarıdan gelen gönüllülere sabah ve akşam yemeklerini veriyoruz. Bu gönüllü arkadaşlar depolarda paketleme ve mahallere dağıtım konusunda bize yardımcı oluyorlar. Her ilden gönüllü arkadaşlar geliyor. Bugün Hakkari’den 30 kişi geldi. Yine Türkiye’nin çeşitli illerinden buraya gelen gönüllü arkadaşlarımız var” dedi.

Daha sonra bir açıklama yapan Halkların Demokratik Kongresi Divan Üyesi ve Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, deprem ile birlikte siyasi sarsıntıların da revaçta olduğunu belirterek, bu süreç içerisinde faşist bir saldırganlığın dizginlerinden boşaldığını gördüklerini söyledi.

Devrimci kuruluşlar ve gönüllülerin hem bu saldırıyı geri püskürttüğünü hemde halkın karşı karşıya kaldığı depremin yaralarını sarmaya çalıştıklarını ifade eden Kürkçü, “Türkiye’nin her yerinden gelen destek çabalarının buradan organize olmasından gurur duyuyoruz. Bu gelecekte kurmamız gereken toplumun nasıl bir temel üzerinde kurulacağını da bize gösteriyor. Biz kendi organizasyonlarımızı kurmalıyız.Bu çabaların kış boyunca daha güçlü bir hal alması gerekiyor. Depremin birinci ve ikinci günü herşey medya gösterisi halindeyken bir takım şımarıklar ‘devrimciler nerde?’ diyorlardı. Ama ortada bir hakikat var BDP depremin altından çıktı çünkü BDP halktı” diye konuştu.

Türkiye’nin bir siyasi kış yaşayacağını söyleyen Kürkçü, “Halkımız yaz sıcağında AKP’ye çektirdiği acının bedelini ödüyor bir bakıma. Ama bunlarla başa çıkacağız. Türkiye’nin başka yerlerinde olsak da yapacağımız organizasyonlar bizi bağlayacaktır” diye konuştu.

Demokratik Toplum Kongresi Koordinasyon Kurulu Sözcülüğü adına da BDP Van Milletvekili Özdal Üçer bir açıklama yaptı. Üçer, halkın ‘kendi yaramızı kendimiz sararız’ şiarıyla çok önemli bir çalışma örneği gösterdiğini söyleyerek, Dışarıdan gelen desteklerin önemli olduğunu ancak bu sürecin halkın toplumsal direnişi ile aşılabileceğini ifade etti.