“Barışa giden bir yola ihtiyacımız var”

Mersin’de düzenlenen “Demokratik Çözüm Mitingi”, Diyarbakır’ın Silvan İlçesi’nde çıkan çatışma nedeniyle iptal edilirken, Kürkçü, barışa giden bir anayola ihtiyaç duyulduğunu, bu anayolun da meclisten geçtiğini söyledi.

Mersin’de BDP-Blok ve DTK tarafından Metropol alanında düzenlenen “Demokratik Çözüm Mitingi”ne yüzlerce kişi katılırken, alanda “Demokratik Çözüm Demokratik Anayasa İçin sesimizi Yükseltelim”, “Kadın Kırımı  Toplum Kırımıdır” pankartı açıldı. Miting alanına aralarında BDP-Blok Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, BDP-Blok Adana Milletvekili Murat Bozlak, Sanatçı Ferhat Tunç ile BDP’li yöneticiler katıldı.

Ertuğrul Kürkçü gençlerin gençleri öldürmemesi, savaşın son bulması, anaların gözyaşlarının dinmesi için mücadele yürüttüklerini ve yürütmeye devam ettiklerini belirterek, “Bu mücadelemizi Meclis’e taşımak ve Türkiye’de onurlu ve kalıcı bir barışa kavuşturmak için ne kadar mücadele ettiğimizi biliyorsunuz. Hep birlikte bunun için mücadele ettik. Hep birlikte YSK’nın yasaklarına meydan okuduk. Hep birlikte yüzlerce oyunun, yüzlerce tertibin üstesinden geldik. Yüzde 10 barajını sandıklara gömdük ve oradan çıktık ama ne yazık ki sadece seçimi kazanmak barışı kazanmaya yetmedi. Meclis’in kapısına geldik ve orada durduk. 5 tutuklu milletvekilimiz ve sevgili kardeşimiz Hatip Dicle’nin Meclis’e girişleri engellendi. Bunun barışa bir darbe olduğunu anlatmaya çalıştık. ‘Bizler Meclis’te olmaksızın siz barışı kuramazsınız, muhatapsız barış olmaz’ dedik, dinlemediler. Aysel Tuğluk kardeşimiz haykırdı, ‘kötü şeyler olacak’ dedi, ‘bizi tehdit ediyorsun’ dediler.

İşte gördük, bitmedi, tükenmedi. Ölenlerin haddi hesabı yok. Şimdi 20 gencimiz daha hayatını kaybetti. Biz bakmıyoruz ölen Türk müdür, Kürt müdür diye, biz gençler ölmesin istiyoruz. Biz savaş olmasın istiyoruz. Bunun için de barışa ihtiyacımız var, bizi barışa götürecek bir anayola ihtiyacımız var. Biz diyoruz ki bu anayol Meclis’ten geçer” diye konuştu.