Barış annelerinden Erdoğan’ın makam odası önünde eylem

BDP milletvekilleri ile “Barış anneleri” Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Meclis’teki makam odasının önünde eylem yaptı.

BDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, partisinin grup toplantısından sonra Meclis’teki makam odasına geçti. Grup toplantısına katılan çok sayıda partili de BDP grubunda ağırlandı. Yaklaşık bir saat burada yapılan görüşmelerden sonra Demirtaş ve Gültan Kışanak ve BDP’li milletvekilleri yanlarında “Barış Anneleri” ile beraber Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın makam odasına geldiler.

Grubun önünde yer alan Demirtaş, makam odasının önüne gelince koruma polislerine “Başbakan burada mı” diye sordu. Koruma polisleri net yanıt vermekten kaçınırken, “Beyefendi sanırım çıktı” diyenler oldu. Bu arada BDP’li milletvekilleri ile gelen kadınlar makam odasının önünde oturma eylemi başlattı.

Koruma polisleri bunun üzerine “Bunlar, burada açıklama yapılamaz” diye müdahale etmeye çalıştı. Demirtaş, “’Bunlar’ dediğiniz analardır” diyerek tepki gösterirken, açıklamayı kendilerinin yapacağını ifade etti. Gültan Kışanak da korumaları sakin olmaları yönünde uyardı. BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık da “Ailelerin yüreği yanıyor, açıklama yapıyor” diyerek korumalara tepki gösterdi.

Polisler grubun gitmesi için uyarılarını sürdürünce Demirtaş, “Kapıyı açın içeride otursunlar” dedi. Görevliler, “BDP grubunda otursunlar” diye karşılık verince, “Zaten bir süre BDP grubunda oturdular” diye yanıt aldılar.

Barış Anneleri oturma eylemi yaparken koruma polislerinin sürekli tepkileri karşısında Demirtaş, “Biz memurun değiliz. Burası parlamento. Biz de parlamenteriz. KPSS ile girmedik. Kendine gel” diye tepki gösterdi.

Oturma eylemi sürerken “Barış annesi” Havva Kıran “Barışın evlatlarıyız. Çözüm istiyoruz. Yeter, bu kanın durması için bu analar burda. Senelerdir söylüyoruz. Kimse bizi duymuyor. Buraya kadar geldik. Çocuklarımız ölüyor. Askerler ölüyor. Gerillalar ölüyor. Yeter artık. Burası çözüm yeridir. Ankara çözüm yeridir. ” diye konuştu.

Konuşma bittikten sonra BDP’li milletvekilleri ve kadınlar Başbakanlık makam odasının önünden ayrılarak BDP grubuna gitti.